M

A tartalomgyártók új generációját képviseljük, akik emberek tízezreit érik el nap mint nap saját közösségi média platformjaikon.

Itt is megtalál minket:

Fb        Ig

Bóna Bia: A randik azért nyilván nem olyan színesek mostanában

A Középsuli.hu interjúja Bóna Biankával.

Bóna Biankával beszélgetett a Középsuli.hu.

Hogy viseled, hogy kicsit lelassultak a dolgok, nincsen a megszokott pörgés vagy a klasszikus sulizás?

Őszintén szólva, meglepően jól. Alapvetően szeretek itthon lenni, úgyhogy ezzel szerencsére nincs problémám. Mivel nem idén érettségizem, így a távoktatást is szeretem, szerintem jól működik a rendszer. Bár tényleg lelassult most sok minden, nincsenek programok és munkák, imádom, hogy saját magamnak be tudom osztani az időmet, és itthonról mindent tudok úgy- és akkor csinálni ahogy-amikor akarom.

Bóna Bianka

Az összes közösségi platformodon igyekszel felhívni a figyelmet a koronavírusra és annak veszélyeire, illetve arra kéred a követőidet, maradjanak otthon. Mesélnél egy kicsit erről, miért fontos ez neked?

Ahogy észrevettem – legfőképpen a TikTok alkalmazáson – a korom béliek szeretnek viccet csinálni az egész vírusból, és nem komolyan venni azt. Gondolom ez abból adódik, hogy tudják, ránk fiatalokra ez a vírus nem kifejezetten veszélyes, de idősebb rokonaik helyzetébe viszont már nem gondolnak bele. Ezért döntöttem úgy, hogy így, ha már az átlagnál több követővel rendelkezem, kicsit „kezembe veszem az irányítást”, és ténylegesen hasznos, adott esetben jó dolgokra buzdítom a követőimet.

A videóidban a követőid rendszeresen találkozhatnak a pároddal is. Milyen most a kapcsolatotok? Változott valami a napi rutinotokban, randikban vagy bármi másban a járvány ideje alatt?

A barátommal jelen helyzetnek köszönhetően sokkal többet tudunk találkozni. Mivel alapból közel lakunk egymáshoz, és az összes óránk sincs megtartva, így igazából minden nap tudunk találkozni. Mázlink van, hogy pont most kapta meg a jogsiját, így tud autóval jönni-menni, és nem kell tömegközlekedési eszközöket használnia. A randik azért nyilván nem olyan színesek mostanában mivel kimenni nem tudunk, így egész nap a négy fal között vagyunk, ami hát valljuk be, nem a legjobb, de tudjuk, hogy így a biztonságos, úgyhogy elfogadjuk.

Távoktatás Bóna Bianka módra

Több anyagot is csináltál, amelyek kifejezetten a távoktatásról szólnak. Miért tartottad fontosnak bemutatni mindezt?

A vlogjaim legfőképpen az otthon unatkozó fiatalok számára készültek, csak hogy pár perc erejére le tudják kötni magukat. Emellett persze ennek is volt egy amolyan #maradjotthon üzenete, de arra is fel szerettem volna hívni az iskolás tinik/gyerekek figyelmét, hogy nem nyári szünet van, igenis kell tanulni, akkor is, ha néha-néha nehéz rávenni magunkat.

A legutóbbi videódban említetted, hogy minden napra csinálsz egy aféle ’to do’ listát. Mennyire megy könnyen a napi teendők kivitelezése? Van, hogy megcsúszol valamivel?

Bár nagyon szuper találmány, mert így tényleg vannak célkitűzéseim egy adott napra, és így nem csak punnyadok a TV/laptop előtt, van hogy nem sikerül minden. Általában akkor nem sikerül megcsinálnom az összes feladatot, amikor kevés kontaktórám van, ellenben rengeteg házit + órai munkát kapok, egyedüli feldolgozásra. Ezekkel általában a reggel még nem számolok, és ilyenkor sajnos ezek elég rendesen elveszik az időt, így a többi teendő átcsúszik más napokra.

Idén érettségizel? Ha igen, hogyan készülsz rá?

Ez a 4. évem a gimiben, de majd csak jövőre érettségizem, mivel kéttannyelvű iskolába járok. Előrehozottan szerettem volna angolból érettségizni emelt szinten, de most sajnos jelen helyzetnek köszönhetően az is előfordulhat, hogy ez sajnos eltolódik októberre, amit nagyon nem szeretnék.

Valamiféle jó tanács a Középsuli olvasóinak?

Tényleg csak azt tudom javasolni, amit mindenki más is. Maradjatok otthon, ha nem is magatok miatt, akkor szüleitek, nagyszüleitek miatt. Vigyázzatok nagyon magatokra, néha tanuljatok is, és fordítsátok hasznos dolgokra a sok szabadidőtöket!


Biankát a NuHeadz Talent Management képviseli. Ha szeretne kapcsolatba lépni vele, keressen minket az alábbi elérhetőségeinken.