M

A tartalomgyártók új generációját képviseljük, akik emberek tízezreit érik el nap mint nap saját közösségi média platformjaikon.

Itt is megtalál minket:

Fb        Ig

Bóna Bianka

Bors Extra – Bóna Bianka: Elképesztő érzés amikor felismernek!

Ez a cikk a Bors Extra magazin 2020 Novemberi számában jelent meg először.

Nem kell sokáig magyarázni, hogy miért van mindenki odáig Bóna Biankáért, aki szépsége mellett kedvességével és szerénységével is a TikTokkerek kedvence. Bianka még csak két és fél éve TikTokozik, de már több mint 270 ezer követője van.

Bianka 19 éves, idén fog érettségizni egy budapesti kéttannyelvű gimnáziumban. Legtöbb idejét most a tanulásnak szenteli.

– A legnagyobb szenvedélyem a videóvágás. Már kislány koromban megtanultam ezt, mert akkoriban szerettem volna egy saját Youtube csatornát. Rengeteg – ma inkább vicces vagy aranyos – videót készítettem, például a karácsonyi ajándékaim kibontásáról, de ezek a gyöngyszemek soha nem kerültek fel sehová – kezdte mesélni Bianka a Bors Extra magazinnak a történetét.

Egy új telefonnal kezdődött

– Két és fél évvel ezelőtt kaptam egy új telefont, amin nagyon jól futott a TikTok, ezért az osztálytársaim szórakoztatására egyre több videót készítettem a felületre. Egyszer csak azon kaptam magam, hogy bekerült az egyik videóm a ForYou-ba, ahol mindenki látja. Ezt akkor több mint ezren lájkolták, ami nagyon durva volt. Ez az oldal egyre gyakrabban dobta fel a videóimat, elkezdtek idegenek követni és hozzá is szóltak a videóimhoz. Az elején minden egyes kérdésre válaszoltam, beszélgettem a követőimmel, így egy tök jó közösség alakult ki – mesélte Bianka, aki az átlagos TikTokkerekhez képest sokat foglalkozik a rajongóival. Igaz, llélekben felkészült arra is, hogy minél több követője lesz, annál több negatív hozzászólást kap majd.

– Irtó szerencsésnek érzem magam, mert a követőim nagyon normálisak. Azt kell mondjam, szinte egyáltalán nem kapok negatív kommentet. Mindig megnézem ki mit ír, és a kérdéseikre válaszolok is. Ennek talán az lehet az oka, hogy nincsenek vélemény videóim, és ennek köszönhetően megosztó figura sem vagyok – mesélte Bianka, aki valóban pozitív, mosolygós és vicces videókat tölt fel az oldalára.

– Én az a fajta TikTokker vagyok, aki nem tesz meg mindent a lájkokért. Nekem többet érnek a kedves kommentek, mint néhány száz plusz lájk – magyarázta Bianka, aki szeretne jó példával járni a fiatal TikTokkerezők előtt.

Le kellett építeni a nyomulókat

Persze Biankának is meggyűlt a baja a kéretlen üzeneteket küldözgető fiúkkal, de ez a négyéves kapcsolatának hála mára a múlté.

– Az elején kaptam olyan képeket, amiket nagyon nem akartam. Természetesen ezeket a felhasználókat mindig töröltem. Amióta megismertek és látták a posztjaimban Milánt, már nem kapok ilyen üzeneteket. Milánnal általános iskolai osztálytársak voltunk és a ballagás után kezdtünk el járni.

Bianka álma egy saját vállalkozás, de még nem teljesen biztos abban, milyen irányba induljon el.

– Nagyon szimpatikus a gazdálkodás és management szak. Azért szeretnék saját vállalkozást, mert ott kiteljesíthetem önmagam és a saját életem irányítását is a kezemben tarthatom.

Biankát az egész család támogatja, még a nagyszülők is figyelemmel követik a fiatal lány oldalait.

– A szüleim az elején nem értették ezt az egészet, de mostanra belejöttek. Anyát viszont senki nem múlja felül. Anya minden nap nézi, hogy hány követőm van, hányan lájkolták a legújabb videómat, sőt szólni szokott, ha valakinek nem válaszoltam a kommentjére. Apának és a nagyszüleimnek is van már fiókjuk, de ők inkább csak megnézik a videókat. Van egy nővérem –22 éves és nemrég volt az esküvője –, ő is követ, de őt olyannyira nem érdekli a közösségi média világa, hogy még apának is hamarabb lett Instagram profilja, mint neki – meséli nevetve a TikTokker.

– Milán első körben nagyon nem örült, hogy a barátnőjét ilyen sokan látják, de most már megszokta, sőt segít és támogat benne.

Nem csak a TikTok

Bianka nem csak TikTokozik, Instagram profilt és Youtube csatornát is kezel.

– Próbálom fejleszteni az Instagram oldalam, de ott egyelőre jóval kevesebb követőm van. A Youtube csatornámon szintén kevés a követőm, de azt részben megértem. Egy Youtube videó elkészítése hatalmas munka, és erre nincs mindig időm. Természetesen egyik csatornát sem akarom elhanyagolni, bár most a homloküreg gyulladásom miatt mindegyiket sikerült egy rövid időre. Rengeteg a tanulnivalóm, az év végi vizsgákat áttették az első negyedévre a koronavírus miatt és angol előrehozott érettségire is készülök.

Bianka ügyel arra, hogy ne árasszák el a hirdetések az oldalát, bár rengeteg márka kéri fel.

– Amit valami miatt közel érzek magamhoz, azt szívesen reklámozom, de sok mindent utasítok vissza. A követőim nem a reklámokért követnek – tette hozzá. S hogy milyen jó oldala van a népszerűségnek?

– Az elképesztő érzés, mikor felismernek! Ma például pont a gólyák a suliban. Gyakran előfordul, hogy odajönnek hozzám és kérnek egy közös képet. Legutóbb egy velem egy idős fiú kért tőlem közös képet, ami jól esett, mert leginkább a tőlem fiatalabbak használják a TikTokot. A TikTok fesztivál volt az egyik legmeghatározóbb élményem. Nem hittem, hogy még létezik olyan, hogy autogram, de ott rengeteget kiosztottam – mesélte nevetve a lány, aki saját bevallása szerint szégyenlős.

– Félek az élő felvételektől. Lámpalázam van. Ezért jó az, amit csinálok. Itt olyan, mintha a telefonom látna csak, nincs mitől félnem. Ha elrontom, egyszerűen újrakezdem!


Togyela Dominikot a NuHeadz Talent Management képviseli. Ha szeretne kapcsolatba lépni Dominikkal, keressen minket az alábbi elérhetőségeinken.