M

A tartalomgyártók új generációját képviseljük, akik emberek tízezreit érik el nap mint nap saját közösségi média platformjaikon.

Itt is megtalál minket:

Fb        Ig

Velvet – Ujváry Benjamin: Hamar a Cyla-sztorik rendszeres szereplője lettem

Ez a cikk a Velvet Kockahas blogjában jelent meg először.

Bő egy éve, hogy Kajdi Csaba személyi edzője Ujváry Benjamin, ismertebb becenevén Benji lett. Kajdi, szokásához híven, továbbra is bejelentkezett aranykövetőinek az edzőteremből, így Benji is egyre gyakrabban tűnt fel az Insta-sztorikban. Egy év leforgása alatt több ezren követték be a személyi edzőt Instán, most pedig már egy ügynökséggel dolgozik együtt. Nem egy influenszerkarrier kezdete ez, szólt rám, ő másképp definiálná magát és munkásságát.

Ez volt az a szint, amit még el tudtam vállalni

Ujváry Benji ad hoc került bele Cyla [Kajdi beceneve – szerk.] egyik Phillips-reklámjába, ami nemcsak az „aranykövetőknek, aranyrajongóknak”, hanem a cégnek is tetszett. Azelőtt pedig már feltűnt egy optikában is, ahova elkísérte Cylát, hogy közösen válogassanak az akciós szemüvegkeretek között. Bármennyire is ódzkodott kezdetben az ilyen jellegű szereplésektől, ma már egymagában készít kampányt az egyik online ruhabolttal.

– Lelkesen mondtam igent Csabinak, mivel úgysem rólam szólt a történet. Nem főszereplő, hanem mellékszereplő voltam, ez volt az a szint, amit még el tudtam vállalni. Nyilván, a sporthoz kapcsolódó dolgok sokkal közelebb állnak hozzám, most is készül egy edzős videóm, ami nemcsak nekem, hanem a videót készítő srácnak is jó referenciaanyag lesz.

Amikor emlékeztettem rá, hogy Cylával nem feltétlenül sporteszközöket reklámozott, azt mondta, ő abban hisz, hogy minden területen ki kell próbálni magunkat.

Majdnem ügyvéd lett

Ujváry Benjamin hároméves kora óta aktívan sportol, úszott, teniszezett, a küzdősportokban is kipróbálta magát, majd végül a konditermi edzésnél és street workoutnál kötött ki. Majdnem ügyvéd lett belőle, követve bátyja nyomdokait, akinek egy ügyvédi irodája van. Ujváry el is kezdte a jogi egyetemet, de fél év után rájött, ha még el is végezné a képzést, sosem tenné boldoggá a szakmája gyakorlása.

Ekkor végiggondolta, mi az, ami viszont igen, így döntötte el, hogy a Testnevelési Egyetemre jelentkezik. Az elhatározás, hogy személyi edző lesz, csak ezután született meg benne, például azért, mert akkor már több barátjának segített az edzésben, amit nagyon élvezett. Két és fél éve dolgozik személyi edzőként, folyamatosan fejleszti tudását külföldi cikkek, tanulmányok olvasásával, podcastek hallgatásával.

Egy csupa szív ember, akit nagyon kedvelek

Mielőtt Ujváry és Kajdi elkezdett volna együtt edzeni, csak látásból ismerték egymást, Kajdi Ujváry egyik kollégájához járt edzésre. Később úgy döntött, szeretne váltani, mivel előfordul, hogy a vendégek nem találják meg egyből azt az edzőt, akivel a legeredményesebben tudnak együtt dolgozni. Ekkor fordult Ujváryhoz.

A nagy megismerkedés akkor történt, amikor a konditerem éttermében Benji az egyik vendégével üldögélt, aki történetesen Cyla-rajongó volt. Amikor Cyla is helyet foglalt mellettük, Benji vendége elmondta neki, hogy az edzőnek éppen aznap van a születésnapja.

–  Azt vettem észre, hogy a „Boldog születésnapot” énekli a mobilja kamerájába és az arcomra zoomol… Amikor a nevemet kellett volna tudnia akkor fogalma sem volt. Később kaptam tőle egy üzenetet, hogy tudom-e vállalni a személyi edzését, mert úgy döntöttek az előző edzőjével, hogy különválnak.

Miután elfogadta a felkérést, megnézte Csaba Insta-oldalát, akit a beszélgetésünk alatt végig Csabinak vagy Csabikának hívott, nem Cylának, ahogy a nagy többség. Sem pozitív, sem negatív benyomást nem tettek rá az Insta-sztorik, az alapján ítélte meg, ahogy élőben viselkedett vele.

– Miután jobban utánanéztem, hogy ki ő, a hozzáállásom nem változott vele szemben. Csabi meg adta önmagát és hamar a Cyla-sztorik rendszeres szereplője lettem. Egyébként egy csupa szív ember, akit nagyon kedvelek.

Ha lassabban gyűlnek a követők, mentálisan is jobban tudom kezelni

A csupaszívség egyik tanúbizonysága volt, hogy Kajdi (miután feltörték az Insta-profilját, és újat csinált magának) felajánlotta, hogy ha visszakapja az eredeti régi oldalt, akkor ezt az újat az edzőjének Benjaminnak ajándékozza. Ezen az új oldalon kevesebb mint 3 hét alatt több mint 90 ezren követték be Cylát. Az átadás meg is történt, csakhogy ez nem volt működőképes. Cyla rengeteg üzenetet kapott erre az Insta-fiókjára is, amiket Benji olvasatlanul törölni akart. Úgy érezte, bárki, bármiről is írjon Kajdinak, neki ahhoz nincs köze. Sajnos a sok üzenettörlésnek az Instagram nem örült, a profil állandóan megbénult, lefagyott.

– De ez nem is baj. Nem az a célom, hogy emberek százezrei rajongjanak értem. Aki követ, azt tényleg azért kövessen, ami a mondanivalóm. Ha lassabban gyűlnek a követők, mentálisan is jobban tudom kezelni.

Merthogy Ujváry Benjamin nem az „üres influenszerlétbe” akar csöppenni, olyan edukációs tartalmakat szeretne többnyire posztolni, ami az egészséges életmódhoz, sportoláshoz kapcsolódik. Valószínűleg olyan videókkal indít majd, ahol alapgyakorlatokat fog bemutatni, de persze nem árul el minden apró trükköt és titkot, épp csak kedvcsinálók lesznek.

– A legtöbb srác félmeztelenül pózol egy kiló fehérjével, ami tök jó, de ebből már ezer van. Nem zárkózom el a nem sportvilággal kapcsolatos márkáktól sem, de a személyi edzői munkámat nem cserélném le csak az influenszerkedésre. Elsősorban az a célom, hogy valami jót hozzak ki abból az ismertségből amit annak köszönhetek, hogy Csabinak vagyok a személyi edzője. Ilyen cél például edukálni, a fiatalokat ösztönözni a rendszeres mozgásra és a sportot közelebb hozni az emberekhez.

A mérsékletesség, lépésről-lépésre való építkezés olyan gondolatok, amik többször is visszatértek a beszélgetésünkben, ami kissé meglepett. Bulvárújságírói tapasztalataim szerint, ha valaki közel kerül az ismertséghez, minél hamarabb, minél többet akar megszerezni belőle. Nem úgy mint Benji.

– Ez az egész helyzet még nekem is új, éppen ezért szépen lassan adaptálódom hozzá. Hivatásomban igyekszem fejlődni és egyre nagyobb tudásra szert tenni, hogy később ezeket tudjam átadni és motiválni az embereket. Biztos vagyok benne, hogy sosem száll majd fejembe a népszerűség, szerencsére sikerült olyan emberekkel körülvennem magam, akik elég jól ismernek ahhoz, hogy szóljanak, ha már nem lennék önmagam.

A fokozatosság elvét vallja

Heti ötször edz, heti két húzó-(ide tartozik például a húzódzkodás), és tolónapja (pl. fekvőtámasz) van, illetve egy lábnapja. A két pihenőnapra szinte erőszakkal kell rávennie magát, kissé addiktív tud lenni, ha edzésről van szó. Csalónapot tart, szerinte fontos az önjutalmazás.

Vendégeinél keveri a funkcionális és a klasszikus edzőtermi edzésre jellemző gyakorlatokat. Az edzésben és a táplálkozásban is a fokozatosság elvét vallja. Ha például egy vendége heti öt napot rosszul étkezik, először arra veszi rá, hogy abból egy napon táplálkozzon helyesen (napi ötször, minőségi ételekből, ésszerű adagokat fogyasszon), majd utána kettőn, hármon… Nincs értelme koplalni, főleg, ha emiatt este kolbászt eszünk fehér kenyérrel.

Sok üzenetet kapok, hogy nyitottak lennének az ismerkedésre

Miután több ezer aranykövetője lett, adja magát a kérdés, hányan írnak rá. Sokan, hangzik a nem meglepő válasz, az viszont már inkább példa nélküli, hogy Ujvári mindegyik üzenetre igyekszik válaszolni.

– Vicces, hogy úgy írnak rám, hogy tudják, ők az ezredikek. Nem, nem ő volt az ezredik, és ez amúgy sem szempont. Igyekszem válaszolni mindenkinek. Sok üzenetet kapok, hogy nyitottak lennének az ismerkedésre, amiért hálás is vagyok, de jelenleg a karrierem építésére koncentrálok.


Ujváry Benjamint a NuHeadz Talent Management képviseli. Ha szeretne kapcsolatba lépni Benjivel, keressen minket az alábbi elérhetőségeinken.