M

A tartalomgyártók új generációját képviseljük, akik emberek tízezreit érik el nap mint nap saját közösségi média platformjaikon.

Itt is megtalál minket:

Fb        Ig

Bors Extra – Liszkai Márk: Szeretem magam megmutatni

Ez a cikk a Bors Extra magazin 2021 Februári számában jelent meg először Liszkai Márkról.

A 22 éves csongrádi srác nem sokat teketóriázik a videóival, minden pillanatban önmagát adja. Liszkai Márkot 240 ezren követik, s szerinte sikerének receptje a maga egyszerűségében rejlik.

Mások megnevettetése a cél

Liszkai Márk jelenleg egy táplálékkiegészítő cégnél dolgozik, de nagy álma, hogy személyi edzővé váljon.

– Februárban kezdek el Budapesten egy sportedzői tanfolyamot, aminek elvégzése után szeretnék Debrecenbe költözni és ott elhelyezkedni sportedzőként – mesélte a Bors Extra magazinnak az influenszer, aki testépítéssel is foglalkozik és több versenyen ért már el szép eredményeket.

– Mivel testépítéssel is foglalkozom, versenyekre járok, nálam alap, hogy szeretem magam megmutatni, így ez tiktokkerként sem nyújtott új kihívást. Mindig is szerettem a középpontban lenni – árulta el Márk, aki TikTokon mindig is egy vicces srác szeretne maradni, de szeretne egy komoly sportkarriert is felépíteni. Márk egy esős napnak és a barátainak köszönheti, hogy belevágott a rövid videókat bemutató alkalmazásba.

– Van egy baráti társaságom, akikkel folyton bolondozunk. Néhány évvel ezelőtt történt, hogy éppen strandra készültünk, de hirtelen szakadni kezdett az eső. A kocsiba betettük az It’s a rainy day című örökbecsű slágert és őrületeset bolondoztunk rá, amit természetesen meg is örökítettünk. Valahogy akkor jött az ötlet, milyen jó lenne ezeket a bolondozásokat mindig felvenni – mesélte Márk, aki két évre rá ismerte meg a TikTokot.

– Az egyik legjobb barátom mutatta az applikációt, de én akkor totál elutasítottam. Ő azonban egy gyakrabban mutogatta, és láttam a videókban, hogy sokan csak erőltetetten próbálkoznak viccesnek látszani. Akkor gondoltam arra, hogy nekem ez zsigerből jönne. Fogtam magam, letöltöttem az alkalmazást, s a saját kreativitásom alapján tartalmakat gyártottam, majd egyszer csak azt vettem észre, hogy az emberek elkezdtek követni. Akkor vált tudatossá a dolog, amikor számtalan olyan üzenetet kaptam, hogy valakinek rossz napja volt, de én jó kedvre derítettem. Ezek az üzenetek óriási lökést adtak, így az vált a célommá, hogy a videóimmal az emberek arcára mosolyt csaljak a szürke hétköznapokon – mutatott rá a tiktokker.

A sikere titka, hogy önmagát adja

Liszkai Márk elmondása szerint nem fektet túl sok energiát a videóiba, amik épp ettől olyan sikeresek. Az ötleteit általában elsőre, de másodjára biztosan sikerül rögzítenie, így ezek fél vagy egy percbe telnek neki.

– A legtöbben követik a TikTokos divatot, én nem. Én csak arra használom, amire annak idején elindult ez az alkalmazás, a „régimódi trendet” képviselem, ami egyébként egyre inkább megy ki a divatból. Szerintem annak, hogy ilyen sokan követnek az a titka, hogy mindig önmagamat adom. Én mindig is tudtam, hogy vagyok annyira kreatív, hogy magam miatt nézzék meg a videóimat és nem azért, mert valamilyen trendet követek. Amikor élőzök, vagy valakivel személyesen beszélgetek mindig elmondják, hogy mennyire jó, hogy ilyen közvetlen vagyok és pont olyan, mint a videóimban. Számomra ettől nagyobb elismerés nem is kell – mesélte Márk, akinek könnyed egyszerűségével bárki tud azonosulni.

Húga a helyi iskola autogram elosztója

Bár Márk igazán szemrevaló fiatalember, a TikTokon nem ezzel akar érvényesülni.

– Szerencsére nagyon kevés negatív kommentet kapok, de igyekszem nem adni okot a gonoszkodásokra. Félpucér videóm talán kétszer volt, az sem volt tudatos. Persze imádták a követőim ezeket a videókat, de nekem ez nem ér plusz párezer követőt – mondta a tinibálvány, akire a családja is nagyon büszke.

– A szüleim nagyon büszkék rám, bár nem tudom, mennyire fogják fel ezt az egészet. Mindig megnézik a videóimat, mesélek nekik az interjúkról, közönségtalálkozókról, amit mindig nagy örömmel hallgatnak. A húgom pedig egyszerűen odáig van értem. A suliban egy igazi királylányként tekintenek rá, mert bármikor tud tőlem autogramot szerezni – nevette el magát Márk, aki a sportkarrier mellett mindig is televíziós karrierről álmodott.

– Régi vágyam, hogy egyszer valami jó műsorban szerepelhessek. Az azonban biztos, hogy csak olyan jellegű műsort vállalnék el, amiben önmagamat adhatom – zárta gondolatait Márk.


Sápi Vivient a NuHeadz Talent Management képviseli. Ha szeretne kapcsolatba lépni Viviennel, keressen minket az alábbi elérhetőségeinken.