M

A tartalomgyártók új generációját képviseljük, akik emberek tízezreit érik el nap mint nap saját közösségi média platformjaikon.

Itt is megtalál minket:

Fb        Ig

Sápi Vivi a felhők fölül esett karanténba

Sápi Vivi a felhők fölül esett karanténba, onnan pedig egyenesen a Tik-Tok Trendingbe. Az interjút Farkas Márió készítette.

A kialakult helyzet az otthonunkba kényszerített minket. Az elmúlt egy év mindannyiunkat megtanított átalakítani életünket. Sokan az online térben dolgozunk, ennek köszönhetően nem csak a Zoom-os bakiparádék, hanem a TikTok is teret hódított magának az online térben.
A platform eredetileg a fiatalok újabb menedékvára a szülők és a nagyszülők zavarba ejtő kommentjei elől, a Facebook és az Instagram után… Aztán azon kaptuk magunkat „mi öregek”, hogy már a Facebookon, az Instán, de még a YouTube-on is TikTok videókat nézünk…
A legszebb pedig, hogy nem kell szakavatott TikTokernek lenni ahhoz, hogy a „Hogy Mi?-s csajjal” ne találkoztunk volna. Sápi Vivien légiutaskísérőből lett a magyar TikTok egyik legszórakoztatóbb egyénisége. Csupán pár hónap alatt. Hogy mi?

A kezdetek

Honnan jött az ötlet, hogy TikTokozni kezdj?

3 éven át légiutaskísérőként dolgoztam, amikor a Korona vírus tetőzött 2020-ban és így karanténba vonultunk. Ahogy mindenki más én is magam alatt voltam, unatkoztam. Kellett pár hónap, de rájöttem, hogy valamihez kezdeni kell. Így elkezdtem TikTokozni. Aztán azon kaptam magam, hogy rengetegen kommentelik, szeretik, amiket csinálok.

Mennyi időt vesz igénybe teljesen elkészíteni egy videót? Van benne segítséged, vagy egymagad csinálod?

Változó. Van, hogy adják magukat a sorok, de előfordul, hogy 5-6 órát is beleteszek egy-egy videóba. Felveszem külön a szöveget, megszerzem a kellékeket, majd megcsinálom hozzá a videót, ezt feliratozom és huss el is ment 6 óra. Előfordult már, hogy a férjem segített, igen. Ő is légiutaskísérő, egyébként és szupertámogató ezzel kapcsolatban.

Aztán lett 450.000 követőd, csak a TikTok-on…

Igen, hát nehéz is egyik napról a másikra arra eszmélni, hogy majdnem félmillióan követnek. De sajnos ebből sokáig semmit nem érzékeltem, hiszen a pandémiás helyzet miatt nem tudtam személyesen találkozni a rajongóimmal. Erre mondjuk valamelyest megoldás a Live-ozás a platformon. Rengeteg kommentet és üzenetet kapok, amik nagyon jól esnek, de a dolog személyessége azért hiányzik.

TikTok sztereotípiák

Eléggé heterogén a követőbázisod. Ez teljesen ellent mond a TikTok sztereotipiának, miszerint ez a platform a tizenéveseké.

Igen, ezt én is nagy örömmel tapasztaltam. Ugye mindenki megtalálta magának a TikTok-ot, ahol gyorsan lehet tartalmat fogyasztani. Ez, illetve a karantén helyzet idecsábított anyukákat is, többek között. Talán pont miattuk lett annyira sikeres az Anyukás Rap-em.

Nagyon jó érzékkel nyúlsz a megformált karaktereidhez. Ez abból ered, hogy emberekkel foglalkozol?

Valószínűleg sokat tesz hozzá, de vannak olyan kérések, amikhez nehéz hozzányúlni. Emiatt többe bele sem kezdtem még. De persze, vannak szerepek, amikben lubickolok. Lányként imádom a kocsikat, így például az autószerelőt és az autókereskedőt nem volt nehéz megformálni. Viszont, írtó nehéz volt megformálni a rendőrt. Ez egy kakukktojás is a videóim közül. Ezt a karaktert E/2-ben láttattam, mert nyilván arról van tapasztalatom. Talán ez kissé bántóra is sikeredett.

Már nem csak „Hogy Mi?” videók vannak a csatornádon. Tudatosan állsz bele egy-egy trendbe?

Igen az a ritkább eset TikTok-on, hogy egyedi kontenttel sikeres tudsz lenni, hiszen a TikTok alapja a trendek követése. Én pedig szívesen csinálok olyan videókat, amik nekem is tetszenek a trendingből.

Tervek a jövőre

Sápi Vivi milyen nő a hétköznapokban? Gondolok itt arra is, hogy azért egy elég kontrasztos váltáson vagy túl.

Nem ez az első. Agrármérnök diplomával lettem légiutaskísérő. De igen, valóban kontrasztos a jövés-menésből hirtelen belecsöppenni a semmittevésbe. Bár a párommal két különböző légitársaságnál dolgozunk, de egyikünknek sincs lehetősége repülni, szóval rákaptunk a horgászatra. Kisebb kirándulgatások már felértek egy Párizs oda-visszával sokszor. Ám a kedvencem mégis az, amikor elmegyünk a reptér mellé megnézni a kedvenc gépem. Már hangról megismerem, ha meghallom mindig kémlelem az eget is utána.

Tervek a jövőre nézve?

Ha minden vissza áll a normális kerékvágásba, szeretném összekötni a repülést és a videózást, szerintem nagyon szuper dolgok sülnének ki belőle.


Sápi Vivit a NuHeadz Talent Management képviseli. Ha szeretne kapcsolatba lépni Vivivel, keressen minket az alábbi elérhetőségeinken.