M

A tartalomgyártók új generációját képviseljük, akik emberek tízezreit érik el nap mint nap saját közösségi média platformjaikon.

Itt is megtalál minket:

Fb        Ig

Eoptika.hu GymSuleiman kampány

Az influencer kiválasztásának szempontjai

A digitális korban az influencer marketing egyre népszerűbb stratégia a vállalatok és márkák számára. Az influencerek hatalmas közösségeket érnek el a közösségi média platformokon keresztül, és képesek hitelesen megszólítani a célcsoportokat. Az influencer marketing hatékony lehet, ha a megfelelő influencert választjuk ki egy adott kampányhoz. Ez a blogbejegyzés azokat a legfontosabb szempontokat mutatja be, amelyeket egy cégnek figyelembe kell vennie, amikor influencert választ egy kampányhoz.

 

1. Relevancia és célközönség

Az egyik legfontosabb szempont egy cég számára, hogy az tartalomgyártó releváns-e a termékükkel vagy márkájukkal. Az influencernek olyan témakörben kell tevékenykednie, amely kapcsolódik a cég által kínált termékekhez vagy szolgáltatásokhoz. Az influencer célközönségének pedig átfedésben kell lennie a cég célközönségével. Például, ha egy sportruházati cég keres influencert, akkor olyan személyre van szükségük, aki aktívan sportol és érdeklődik a fitness iránt. Ezeket az információkat az influencer ügynökségnek rendelkezésre kell tudnia bocsátania minden általa képviselt influencerrel kapcsolatban.

 

2. Hitelesség és elkötelezettség

A tartalomgyártó hitelessége alapvető fontosságú a kampány sikeréhez. A követőknek el kell hinniük az influencer ajánlásait és véleményét. Az olyan influencerek, akik rendszeresen használják a terméket vagy szolgáltatást, és őszintén osztják meg tapasztalataikat, nagyobb hatást gyakorolhatnak a közönségre.

 

3. Stílus és hangvétel

Az influencer stílusa és hangvételének összhangban kell lennie a cég márkaimidzsével és üzenetével. Fontos, hogy az influencer kommunikációja, tartalmai és prezentációja illeszkedjenek a cég által képviselt értékekhez és hangulathoz. Ha például egy divatmárka keres influencert, akkor olyan személyre van szükségük, aki megtestesíti a márkát és stílusosan tudja bemutatni a termékeket.

 

4. Költségvetés és hosszú távú potenciál

A kiválasztásnál az ár és a költségvetés is szerepet játszik. A cégnek meg kell határoznia, hogy mennyit kíván költeni a kampányra és milyen hatást kíván elérni az influencer által készített posztokkal. Emellett érdemes megfontolni a hosszú távú potenciált is. Egy hosszú távú kapcsolat kialakítása az influencerrel lehetővé teszi a cég számára, hogy kihasználja az együttműködésben rejlő összes potenciált és erős legitimációt is jelent az adott influencer követői számára, ha hosszabb távon mindig ugyanazzal a márkával találkoznak a tartalomgyártó posztjaiban. Érdemes lehet ellenőrizni az influencer és az ügynökség korábbi kampányait, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy jó minőségű tartalom fog készülni a project keretében. Ide kattintva megnézheti néhány korábbi munkánkat!

 

Ha szeretne dolgoznia az általunk képviselt tartalomgyártókkal, keressen minket!