M

A tartalomgyártók új generációját képviseljük, akik emberek tízezreit érik el nap mint nap saját közösségi média platformjaikon.

Itt is megtalál minket:

Fb        Ig

körcsönyei polla

Körcsönyei Polla: „Hatással van rám a napi divat, de nem vagyok tudatos a divat követésében”

A 2023-as őszi GLAMOUR Book divatanyagában különböző generációk előadóművészeit és influenszereit fotóztuk és kérdeztük őket a divattal való kapcsolatukról. A digitális bennszülött Z generációt képviselő Körcsönyei Polla vlogger, influenszer és modell közösségi médiás platformjait többszázezren követik, így rengeteg lehetősége van a tudatos véleményformálásra, a legfrissebb trendek lekövetésére és az exkluzív márkák reklámozására.

Körcsönyei Pollának a divat szempontjából sokkal fontosabb a kényelem, hogy miben érzi valóban jól magát, így csak olyan darabokat találni a ruhatárában, amelyek ezeket az elveket tükrözik. Ízlésére, vagány stílusára nem a celebek vannak hatással, hanem saját maga alakítja azt, és csupán inspirációgyűjtés végett nyúl az internethez. Pollával többek között a kiforrott stílusáról és a jövőbeli terveiről beszélgettünk.

A fotózás során úgy nyilatkoztál, hogy inkább a kényelmes ruhákat részesíted előnyben, nem a divathoz idomulást. Nagy követőtáborral rendelkező influenszerként hogyan mondasz nemet a gyorsan váltakozó trendekre?

Nem mondok valójában nemet a gyorsan változó trendekre, mert a ruhatáramat szoktam frissíteni, de a ruhaválasztásnál az a fontos számomra, hogy jól érezzem benne magam. Inkább a sportosabb öltözet áll hozzám közelebb. A mai trendek nem állnak messze az én ízlésemtől, sőt a laza bőszabású nadrágokat, nagy pulcsikat kimondottam szeretem, de a haspólokat is szívesen hordom. Valószínűleg hatással van rám a napi divat, hiszen találkozom vele, szembejön velem, de nem vagyok tudatos a divat követésében.

Szeretsz kísérletezni az öltözködéseddel?

Ha tetszik is valami extrémebb ruhadarab, akkor sem veszem fel, mert valahogy nincs hozzá bátorságom. Félek, hogy kényelmetlenül fogom érezni magam benne, illetve nem szeretek kitűnni a tömegből. Viszont hozzátenném, hogy ez később még lehet, hogy változni fog.

Mit tanácsolnál a fiatal lányoknak, szerinted hogyan tudják kialakítani az egyedi stílusukat?

Nem vagyok ennek szakértője, de úgy gondolom, ha valaki követi azt, hogy azon ruhákat viseli, amelyekben kényelmesen és magabiztosan érzi magát, akkor önkéntelenül is kialakul a saját stílusa, ami lehet nem lesz kirívó, vagy nagyon különleges, de attól még önazonos tud lenni.

Ki az, aki inspirál a munkádban?

Nincs ilyen személy az életemben. Mindig saját magamat inspiráltam és az ötletek általában a kreativitásom szüleményei. Persze vannak olyan standard videók, amelyeket a közönség inspirál.

Visszanézve az elmúlt évtizedekre, pár alapdarabbal le lehetne írni egy-egy korszak meghatározó divatját, mint például a 80-es évek neon színei, a 90-es évek bőrdzsekijei és bő nadrágjai, vagy a 2000-es évek alacsony derekú nadrágjai. Szerinted a 2020-es éveknek vannak emlékezetes ruhadarabjai vagy trendjei?

A magasderekú, illetve a cargo nadrágokat szeretem, de hogy ezek emlékezetes ruhadarabok-e, azt nem tudom megmondani.

A kapszulagardrób híve vagy, vagy szereted, ha bőséges opciókból válogathatsz nap mint nap?

Szeretem a bőséges választékot, nagyon sok ruhám van. Természetesen én is át szoktam öltözni időnkét több alkalommal, mire elindulok otthonról, főként ha valamilyen eseményre megyek. Nehezen mozdulok ki, és ha meg is teszem, akkor mindig próbálok csinosan, sportosan és önazonosan öltözködni. Mostanában igyekszem a ruhatáramba a színeket is bevinni a fekete mellé, például zöldet, kéket, bordót, sárgát, hogy azért mégse legyen olyan egyhangú az öltözködésem.

Van olyan ruhadarab a gardróbodban, ami sosem hagy cserben?

Igen, minden, ami fekete! Nálam ezt nevezik natúr színnek. Ha mindenképpen ki kellene emelnem egy dolgot, akkor az az Alexander McQueen cipőm lenne, ami ugyan nem túrázásra való, de helyt áll minden terepen és szinte bármilyen ruhához fel tudom venni.

Mi az a jövőbeli projekt vagy munka, ami a legjobban felvillanyoz, és amit a legjobban vársz?

Van egy projekt, amelyre meghívtak, pár hónap múlva kerül sor rá, és nagyon izgalmasnak tűnik számomra, mert ki kell lépnem a komfortzónámból. Jelenleg még titkos, ezért sajnos nem beszélhetek róla.

 

Forrás: korcsonyei polla interju – Glamour