M

A tartalomgyártók új generációját képviseljük, akik emberek tízezreit érik el nap mint nap saját közösségi média platformjaikon.

Itt is megtalál minket:

Fb        Ig

flaskay dániel

„A nagymacskák nagyon tudnak szeretni” – Falkatagként fogadták el az oroszlánok Danit Zanzibárban

Flaskay Dániel, akit mindenki csak magyar Maugliként emleget, igazán ért a nagymacskák nyelvén. A 31 éves férfi egy zanzibári vadállatmentő központ állatgondozási igazgatójaként felel a mentett állatokért, és nap mint nap bebizonyítja követőinek, hogy a nagymacskáknak hatalmas a szívük.

Talán még sosem sajnáltam annyira, hogy nem személyesen, hanem online interjúztam, mint most, amikor Flaskay Dániellel beszélgettem a munkájáról. Nemcsak azért, mert láthatóan elég jó idő volt nála Zanzibárban, hanem azért is, mert tudom, hogy egy pumakölyökkel osztja meg a szobáját, bár az állat most épp a kifutóban tartózkodott.

Dani, a „magyar Maugli”, akit jelenleg több mint százezren követnek az Instagramon, egyedülálló tartalmakat oszt meg. Oroszlánokkal, gepárddal, pumával játszik, kismajmot és vízilovat etet, zsiráffal grimaszol. Ami viszont ennél is különlegesebb és szimpatikusabb, hogy hihetetlen alázattal beszél ezekről az állatokról. „Az állat olyan, mint a tükör, azt adja, amit kap” – írja az egyik képe alá. Bár azt gondolhatnánk, övé az álommeló, munkája rengeteg felelősséggel jár, és sokszor fájdalommal is, amikor elveszít egy állatot.

Dani kilencévesen is tudta már, hogy állatokkal szeretne foglalkozni, mivel mindig is nagyon jó kapcsolatot ápolt velük. Példaképe Steve Irwin volt, az ausztrál Krokodilvadász, aki 2006. szeptember 4-én halt meg, miután egy víz alatti természetfilm forgatása közben megszúrta egy tüskés rája. A fiatal srác miatta kezdett érdeklődni a hüllők iránt, és akart eleinte herpetológus lenni.

„Tizenkét éves voltam, amikor a húsvéti locsolópénzemből a szüleim tudta nélkül vettem egy zöld anakondát, ami a világ egyik legnagyobb és legnehezebb kígyója. Amikor kivettem a zsákból, apukám majdnem szívrohamot kapott.”

Azt mondtam neki, hogy ez egy vízisikló, de a szüleim nem voltak tudatlanok, úgyhogy bevittük egy egzotikus állatkereskedésbe, és becseréltük egy másik, kisebb kígyóra. Aztán amikor az első oroszlánnal találkoztam, teljesen a szívembe lopták magukat a nagymacskák.”