M

A tartalomgyártók új generációját képviseljük, akik emberek tízezreit érik el nap mint nap saját közösségi média platformjaikon.

Itt is megtalál minket:

Fb        Ig

Czura Karina

Diákmagazin: Czura Karina, a kedves lány a TikTok-ról

Czura Karina a lány a TikTok-ról, akinek közel négyszázezer követője van, de az Instagramon is népes tábor kíváncsi a bejegyzéseire. Főként kedvesen vicces videókkal örvendezteti meg a közösséget, ilyen formában a szakképzést is népszerűsítette. A téma nem áll tőle távol, hiszen van olyan szakma, amely iránt érdeklődik. A videózásról, „civil életéről”, terveiről kérdeztük.

A kezdetek

Mikor, milyen indíttatásból kezdett el TikTok videókat készíteni?

Általános iskolában kezdtem el ezt az alkalmazást használni. Amikor elkezdtem használni, még musical.ly-nak hívták. A velem egykorú ismerőseim közül szinte mindenki letöltötte ezt az alkalmazást, ezért kezdtem el én is használni. Akkoriban még elsősorban unalomból, szórakozásból használtam.

Mi tetszett meg benne?

Egyrészt az újdonsága, másrészt nagyon jól el lehetett vele tölteni az időt, és nagyon sokat szórakoztató volt.

Mikor érezte először úgy, hogy sikeres ezen a területen?

Az elején még nem éreztem, hogy milyen videókat érdemes feltölteni, de aztán megtaláltam azt a formátumot (főleg az úgynevezett lip-sync videókat), amik passzoltak hozzám is és a nézők is nagyon szerették. Ekkor éreztem először hogy van keresnivalóm rajta.

Miért szereti most csinálni és meddig tervezi folytatni?

Ez ma már a kedvenc hobbym. Emellett nagyon sok pozitív visszajelzést kapok a követőimtől, akik mindig mondják, hogy ne hagyjam abba, mert nagyon szeretik a videóim. Ma már főleg miattuk csinálom. Addig folytatom ameddig lehetőségem van rá!

Tanácsok kezdőknek

Mit tanácsol azoknak, akik szintén használják az applikációt? Mire ügyeljenek, vigyázzanak? Miként kezeljék a visszajelzéseket, esetleg azok hiányát?

Minden kiskorúnak azt tanácsolom, hogy mielőtt elkezdenek videókat feltölteni, mindenképpen mutassák meg a szüleiknek, hogy mit töltenek fel. Arra oda kell figyelni, hogy semmi olyan tartalmat ne töltsenek fel, amit később megbánnának vagy nem egy nyilvános profilra valók. Szerintem fontos az is, hogy megtaláljuk azt a formátumot, amiben jól érezzük magunkat, de emellett kreatívnak és érdekesnek kell lenni.

A „civil élete” miként zajlik (iskola, hobbi, barátok)? Hogyan változott a sikernek köszönhetően? A környezete (család, barátok, iskolatársak) hogyan viszonyul a sikeréhez?

Sajnos nem csak jó oldala van a TikTok-sikernek…nagyon sok barátot veszítettem már el emiatt és azt is érzékelem, hogy vannak, akik azért szeretnének velem barátkozni mert ismert vagyok – többen ki is használtak már emiatt. Mostanra már megtanultam ezt kezelni. A családom és a barátaim támogatnak mindenben és örülnek a sikereimnek. Egyébként semmivel nem tartom többre magamat másnál, sose tartottam magamat nagyképűnek. Szeretem ezt csinálni, és ezt a lehetőséget kihasználom.

Tervek a jövőre nézve

Milyen tervei vannak akár a közösségi médiával, akár a továbbtanulással kapcsolatban? Akár szakmát is tanulna, ha úgy alakulna? Ha igen, mit?

A közösségi média elég kiszámíthatatlan terep, nehéz megjósolni mit hoz a jövő, de egyelőre élvezem az egészet és szeretnék még videókat készíteni a jövőben is. Ettől függetlenül szakmát is szeretnék tanulni, a kozmetikusi szakmában gondolkodom elsősorban.

Czura Karina weboldala a http://czurakarina.hu/ címen található.


Czura Karina közösségi médiafelületeit a NuHeadz Talent Management képviseli. Amennyiben szeretne megjelenni a közösségi oldalain, keressen minket.