M

A tartalomgyártók új generációját képviseljük, akik emberek tízezreit érik el nap mint nap saját közösségi média platformjaikon.

Itt is megtalál minket:

Fb        Ig

„Bennünk nem lehet alkatrészt cserélni, mint az autókban” – Dr. Kulja András

Kulja Andrást, az év COVID-orvosának választott sebésszakorvos-jelöltet már több mint 190 ezer követik TikTokon. Csatornáján nincs tabu, szemrebbenés nélkül vitatja meg a legkényesebb egészségügyi témákat, vagy a leggyakoribb nőgyógyászati problémákat és bátran száll szembe a járványként terjedő egészségügyi tévhitekkel is. Néhány nap múlva a Brain Bar színpadán élőben is hallhatjátok, ahol bemutatja a betegedukációs tevékenységét és bepillantást enged nekünk a jövőbe. Előtte viszont, az egyik huszonnégyórás ügyeletét követően, elkaptuk egy rövid beszélgetésre arról, miért veszélyes, ha a Google-től várjuk a diagnózist orvos helyett és mi az egészségtudatosság alapja.

 

Kezdjük az elején: mi indított el az orvosi pályán? 

 

Ahogy középiskolában egyre többet tanultam az emberi szervezetről, rájöttem, hogy egy csodálatos dolog, és hogy önmagában annyi sok megválaszolatlan kérdés van ezzel kapcsolatban, annyi terület, amit meg lehet ismerni, és meg lehet gyógyítani. Ez egészen elvarázsolt.

 

Nagyon sok kitartásra és önfegyelemre volt szükséged, hogy eljuss idáig. Mi segített kitartani, amikor inkább lázadtál volna, vagy amikor elkedvetlenedtél?

 

Az egyetemre nagyon-nagyon jó eredménnyel, 10 pont híján maximális pontszámmal vettek fel, ennek ellenére első félévben elcsúsztam. Konkrétan évet kellett ismételnem.  Ez egy óriási pofon volt, időbe telt, amíg helyrebillentem. Nem sokkal később jött egy újabb nehéz időszak. Először anyai nagyapámról derült ki, hogy agydaganata van, majd egy napon édesapámról és az ő édesapjáról, hogy ők is mindketten daganatos betegségben szenvednek. Édesapámnál tüdődaganat, nagyapámnál vastagbél daganat igazolódott. Ez nagyon megviselt, nem tudtam a tanulásra koncentrálni és halasztottam egy évet. Ebből a nehéz időszakból végül mégis az egyetem segített ki, elkezdtem könyvtárba járni, egy könyvtári tanulóközösség tagja lettem, ötödéves koromban pedig orvosi mikrobiológia gyakorlatvezető lettem, nagyon szerettem az oktatást. Ez nem állt tőlem távol, hiszen a nagyszüleim mind tanárok voltak.

 

Végül belelendültél a tanulásba, az orvosi mellett még egy egészségügyi menedzser képzést is elvégeztél, mit jelent pontosan ez a végzettség?

 

A képzést már szinte teljesítettem, csak a szakdolgozatomat kell leadnom, amit egyébként betegedukációból írok. Ez lényegében az egészségügyi vezetők MSC képzése, ahol az egészségügyi rendszerek működéséről és nemcsak a hazai, hanem az amerikai, angol, német, holland rendszerekről, valamint egészségügyi közgazdaságtanról, finanszírozásról tanulunk. Rengeteg menedzsment készségeket sajátítunk el, megtanulunk projekteket végig vinni, az ebben szerzett tudást például már a Covid ellátásnál is tudtam is hasznosítani.

 

A teljes cikk itt érhető el: Brain Bar

Andrást a NuHeadz Talent Management képviseli. Azokat a tartalomgyártókat képviseljük, akik naponta több tízezer embert szólítanak meg a közösségi média felületeiken keresztül. Amennyiben szeretnének Andrással dolgozni, vegyük fel a kapcsolatot és kezdjük el a közös munkát.