M

A tartalomgyártók új generációját képviseljük, akik emberek tízezreit érik el nap mint nap saját közösségi média platformjaikon.

Itt is megtalál minket:

Fb        Ig

Fuller Bianka: önazonosságot kell keresni a tökéletes helyett az Instagramon is

A lelki béke és a kiegyensúlyozott harmónia megtalálása mindenkinek nagy kihívás, miközben a közösségi média számtalan veszélyt rejt. Fuller Bianka(@biankafuller) pszichológus a közösségimédia-platformjait, a Tiktokot és az Instagramot felhasználva, pszichológiai tartalmakkal, lelki tanácsokkal segíti a felhasználókat. A májusi Tedd!& Ne Tedd! mellékletben erről a nagyon fontos témáról beszélgettünk vele, most pedig további fontos kérdésekre is választ ad.

Mennyire van többségben azoknak az oldalaknak a száma, akik a posztjaikkal ferde képet mutatnak a követőknek?

Erre azért nehéz válaszolni, mert mindegyik felület algoritmusa igyekszik olyan tartalmakat elénk tárni, ami érdekel bennünket. Így én személy szerint nagyon sok olyan oldalt követek, ami pont az ellenkezőjét hirdeti, és igyekszem kikövetni a túlzottan torz képet mutatókat. Sajnos ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy nagy számban vannak jelen még az ilyen oldalak is.

Milyen pszichológiai háttere van ennek?

Ha valaki torz képet mutat, tehát igyekszik jó fényben feltüntetni magát, az valószínűleg azért van, mert várja a visszajelzést lájkok, kommentek formájában. Azt a fajta visszajelzést, amit adott esetben a való életben nem kap meg kellő mértékben ahhoz, hogy önazonos legyen.

Neked mi jelenti az igazi közösségimédia-értéket?

Számomra nagy érték, hogy bármilyen témával kapcsolatosan lehetőség van edukálni, érzékenyíteni az embereket. És úgy látom, hogy az önazonosságot és őszinteséget keresik egyre többen a tökéletesség helyett, ami egy hosszú folyamat és sok bátor embernek köszönhető. És ezek az emberek és az fáradozásaik jelentik számomra az igazi értéket.

Mit gondolsz, hogyan lehet jól lavírozni ezeken a felületeken?

Tudatossággal. Mint ahogy jó esetben élőben is igyekszünk kerülni azokat az embereket, akik negatívan hatnak ránk, úgy ezt érdemes tenni az online felületeken is.

És nagy tudatosság kell ahhoz, hogy miközben minden figyelmi kapacitásunkat leköti a tartalom, figyeljünk arra is, hogy mindez milyen értéseket vált ki belőlünk. De ha ezt megtanuljuk gyakorolni, beépíteni, akkor sokkal könnyebben boldogulunk.

Smink: Tégely Laura

Haj: Radván Simon

 

Forrás: Glamour

 

Biankát a NuHeadz Talent Management képviseli. Azokat a tartalomgyártókat képviseljük, akik naponta több tízezer embert szólítanak meg a közösségi média felületeiken keresztül. Amennyiben szeretnének Biankával dolgozni, vegyük fel a kapcsolatot és kezdjük el a közös munkát.