M

A tartalomgyártók új generációját képviseljük, akik emberek tízezreit érik el nap mint nap saját közösségi média platformjaikon.

Itt is megtalál minket:

Fb        Ig

„Sikítsál!” – Kajdi Csaba Szombathelyen

„Cyla” egyszemélyes show-jával simán megtöltötte a Sportházat, ahol beszélt politikáról, celebekről, sőt még Mészáros Lőrincet is felköszöntötte. Influenszert néztünk élőben.

 

Nagyjából fél órával a hivatalos kezdés előtt érkezem az Agora Sportházba, ahol már gyülekezett a tömeg. Tömeg, merthogy napokkal ezelőtt már minden jegy elkelt az eseményre.

Közben megtudom, hogy Kajdi Csaba modellügynök-influenszer-megmondóember országos turnéjának eddigi állomásai közül a szombathelyi volt a legnagyobb. Meg kell viszont jegyezni, hogy a háttérben nem ment minden flottul. Cyla ugyanis késett . Aki követi őt a közösségi platformokon, tudhatta, hogy megkapta valamelyik körülöttünk rohangáló bacit, így az este hétre meghirdetett program csak tizenöt perccel később kezdődött.

Ennek ellenére Cylát és kutyáját, Sanyit vastaps fogadja . Miután elfoglalják helyüket a pódiumon, rögtön bele is csap a hírek sajátos elemezésébe és a sztorimesélésbe.

 

Az egyik ilyen hír Mészáros Lőrinc pénteki születésnapja volt. Ennek kapcsán Kajdi fel is köszöntötte a „Happy Birthday, Lölő” című dallal. Az úriember kapcsán Cyla elmondta, igazán lenne ő is Mészáros Lőrincné. Kajdi ugyanis felvalltan homoszexuális, ha valakinek nem lenne világos. (Ha valaki nyomon követte Kajdi infulenszer karrierjét, tudhatja, hogy az egyik leghíresebb bejelentkezése a francia tengerpartról volt, ahol a „Hol vagy Lölő? Te vagy Lölő?” felkiáltásokkal kereste Mészáros elhíresült jachtját a tengeren.)

 

A reggeli műsorok átka

Hogy mint jelent a celebség és média egymást erősítő és kihasználó kapcsolata, arról a tévés szereplések kapcsán hallhattunk. Például amikor nemrég meghívták a TV2 reggeli műsorába, ahol a téma mindössze annyi volt, hogy szereti-e a palacsintát. Majd beállították palacsintát sütni. Amit ő nem tud. A főzésben (már ha ezt lehetett annak nevezni) egyébként meglehetősen zavarta, hogy a műsorvezető Orosz Barbara végig ott „pucsított” mellette. (Kajdi híres arról, hogy keményen tudja trollkodni és osztani a celebeket.)

Persze nem csak itt, hanem egy RTL-es reggeli műsorba is behívták már „tölteléknek”, ahol az adás végén Papp Gergő műsorvezető csak annyit kérdezett tőle: hogy van? Majd közölték vele, hogy vége az adásidőnek.

„Manyika”

Később aztán jöttek is a sztorik az egykori jó barátról, „Manyikáról”, vagyis Lakatos Márk stylist divattervezőről. A közös utazásokról, rendőrséggel való kalandokról, és sok minden egyébről, amely ebben az országban és külföldön egy egyáltalán nem konvencionálisan élő baráti társasággal megeshetett.

Arra a nézői kérdésre, hogy végül miért romlott meg a kapcsolatuk, Kajdi annyit mondott, kettejük számára mást jelent a barátság. „Manyinak” egy bizniszt jelentett a barátság , azt nézte, hogy a kapcsolatukból mennyit tud profitálni. Szerinte viszont a barátság arról szól, hogy jóban-rosszban kiállunk egy olyan ember mellett, akiben meg tudunk bízni.

Nem szabad engedni a zsarnokságnak

Az influenszer az előadás végén jutott el a komolyabb témákhoz. Az egyik ilyen a ukrán-orosz háború egyéves évfordulója volt. E kapcsán Kajdi sokszor kiállt már az ukránok mellett és most is kijelentette, hogy azt az álláspontot kellene vallania mindenkinek, amit az EU képvisel .

A kommunizmus áldozatainak emléknapja pont szombaton volt, ez alkalmat adott Cylának, hogy elmondja: nem szabad hagyni egyetlen népnek sem, hogy egy zsarnok uralja az országot , és elnyomja azokat, akik nem értenek egyet azzal, amit ő mond.

„Hol van Sanyika?”

Mindeközben Sanyika, a Kajdi életét és influenszerkedését végig kísérő Sanyika, a kis fehér terrier egész egyszerűen eltűnt gazdája mellől. Volt min izgulni – főleg a patkányméregtől féltette őt Kajdi -, de aztán megkerült.

Közben érkeztek a kérdések, hatalmas volt a hangulat és mindenki szelfizni szeretne vele. Kajdi ez utóbbira most nemet mondott, hogy a színpadról levonulva Budapest felé vegye az irányt. A „drága követő-rajongók” azonban odakint is szép számmal várják, hogy adjon autogramot. Rajongás van.

 

Kajdi, aki negyven felett lett az egyik leghatásosabb magyar megmondóember

Annak ellenére, hogy nyilvánvaló: Kajdi egy budapesti ember, aki abban a közegben és baráti körben érzi jól magát. Nem kocsmázni akar a helyiekkel, hanem vissza akar ülni az autóba és menni akar haza. De még a késést, a „nem érek rá fotózkodnit” sem veszik fel tőle. Szeretik.

Miért is? Mert van benne sok humor, és nála az alpári sem lesz alpári. Jó a beszélőkéje, megfelelő mértékű az öniróniája, nem híve a nyavalygásnak és jó nagy adag humorérzéke van. Mögötte pedig ott van egy nagy adag kulturáltság és tudás is – meg egy kis simlisség, ami kell nekünk.

Ettől még senki se gondolja, hogy éjjel nappal a rendelkezésükre áll. Ez is egy szerep. Mögötte sok munkával – az ezért járó pénzzel -, menedzserekkel, tanácsadókkal. Mert az embereket etetni kell, ha egyszer már beléptél az életükbe, várják a másnapi reggelit és ebédet.

És mit akarnak még az emberek? „Megőrülni és megvadulni”, és „nyomni az gázt az unci alá”. (Mindezek Kajdi állandó szófordulatai). És akkor – ahogy a szombathelyi fellépésről készült rövid videóban is láthattuk – vagy ezer ember kezd el visítani, amikor az mondja nekik. Sikítsatok!

 

Forrás: Nyugat

Csabát a NuHeadz Talent Management képviseli. Azokat a tartalomgyártókat képviseljük, akik naponta több tízezer embert szólítanak meg a közösségi média felületeiken keresztül. Amennyiben szeretnének Csabával dolgozni, vegyük fel a kapcsolatot és kezdjük el a közös munkát.