M

A tartalomgyártók új generációját képviseljük, akik emberek tízezreit érik el nap mint nap saját közösségi média platformjaikon.

Itt is megtalál minket:

Fb        Ig

Fuller Bianka: Attól még nem vagy önző, ha magadat választod és meghúzod a határaidat

Az önazonosság nem egyenlő az önzéssel, és ha nemet mondunk valamire vagy meghúzzuk a határainkat bizonyos helyzetekben, akkor megingathatatlan belső nyugalom és új lehetőségek várhatnak ránk.

A magyarországi Forbes történetének legnagyobb eseményén, a szerdai Forbes Power Women’s Summiton Szily Nóra beszélgetett Fuller Bianka pszichológussal és Knapek Évaklinikai szakpszichológussal, az Önazonos Vagyok Klub alapítójával, a Forbes Makers szakértőivel arról, hogy hogyan válasszuk magunkat.

Fuller Bianka szerint nehéz út, de csak sok önismereti munkával lehet addig eljutni, hogy valami, amit választunk, az tényleg a miénk legyen.

Amikor önmagunkat választjuk, akkor mély, belső nyugalom jár át minket és ez a belső megérzés az, amire a mai világban a legkevésbé hagyatkozunk.

Szily Nóra úgy látja, kisgyerekként nem kérdés, hogy önmagát választja az ember és szépnek látja magát, de aztán a szocializáció során, amikor jó kislánynak kell lenni, meg kell felelni, lekorlátozódik önmagunk szabadsága. Knapek Éva szerint is mindenki már a szüleinek is szeretne megfelelni, sokszor nem önmagunkat adjuk előttük sem, hanem annak megfelelően viselkedünk, ahogyan sejtszinten érzékeljük, hogy ők mit várnak tőlünk – ez abban is kifejeződik, hogy miért jutalmaznak és miért büntetnek.

Már gyerekként megszokjuk, hogy haragot és nehéz érzéseket kimutatni nem kívánatos. Mire felnőttek leszünk, szintén sok elvárás rakódik ránk, főleg a nőkre: a viselkedésükkel kapcsolatban, hogy legyenek kedvesek, simulékonyak, legyen velük könnyű, és amikor valaki kiáll magáért, és nemet mond valamire, akkor megszülethet bennünk a gondolat önmagunkkal szemben, hogy nem felelünk meg ezeknek az elvárásoknak és ezért szoktunk igent mondani a külső elvárásokra önmagunkkal szemben, fejtette ki Fuller Bianka. Knapek Éva hozzátette, hogy sokan az édesanyjukat sem látták nemet mondani, vagyis nem nagyon van mintájuk arra vonatkozóan, hogy kiálljanak magukért, a szülők is bele vannak ragadva a jó kislány, jó kisfiú szerepbe.

 

A teljes cikk itt olvasható: Forbes

Biankát a NuHeadz Talent Management képviseli. Azokat a tartalomgyártókat képviseljük, akik naponta több tízezer embert szólítanak meg a közösségi média felületeiken keresztül. Amennyiben szeretnének Biankával dolgozni, vegyük fel a kapcsolatot és kezdjük el a közös munkát.