M

A tartalomgyártók új generációját képviseljük, akik emberek tízezreit érik el nap mint nap saját közösségi média platformjaikon.

Itt is megtalál minket:

Fb        Ig

Több százezren követik a jóképű András doktort TikTokon

Dr. Kulja András célja, hogy TikTok csatornáján közérthetően hívja fel a figyelmet az emberi szervezet működésére.

Dr. Kulja András sebész rezidens és tartalomgyártó 2016-ban végzett a Semmelweis Egyetemen. Először pszichiáter rezidensként kezdte pályáját, majd sebészetre váltott.

 

Magyarországon elsőként hozott létre egy egészségügyi TikTok csatornát, melyet azóta több százezren követnek. A célja, „felhívni a figyelmet arra, hogy az emberi szervezet hogyan működik, mi egy-egy betegség háttere és tünete, hogy az emberek egészségesebbek legyenek és tudják, hogy mikre kell odafigyelniük”.

 

„A TikTok teljesen véletlenül vált az életem részévé, a feleségem bíztatott, hogy próbáljam ki ezen felül pedig a baráti körünkben is volt egy fiatal fizikus lány, aki belevágott és sikeres tartalmakat gyártott. Ezért úgy voltam vele, hogy én is kipróbálom.”– tudta meg a Ripost.

 

Dr. Kulja András elmondta, hogy rengeteg pozitív visszajelzést és kérdést kap, melyek segítik abban, hogy folyamatosan az emberek igényeihez igazítsa TikTok-oldalát.

 

„Igyekszem olyan témákat taglalni, melyek érdeklik az embereket és olyanokat is amelyek az egészségük védelme szempontjából fontosak.”

 

Dr. Kulja András számos díjat nyert korábban, 2021-ben a TikTok csatornájával a Innovatív Gyógyszergyártók Egészségértési díját is elnyerte. 2022-ben pedig már ő maga is helyet kapott ugyanazt a díjat odaítélő zsűriben, promotálva ezzel az egészségértés javításának fontosságát.

2022-ben a Semmelweis Egyetemen az egyetem Innovációs Központjának égisze alatt az országban elsőként elindult az Egészség- és Tudománykommunikáció egy szabadon választható tantárgy, melynek András egyik tantárgyalapító oktatója. Azaz a fiatal sebész orvos ennek a tudományos hátterével is foglalkozik, hiszen főállásban sebész, csatornáját szabadidejében gondozza.

 

„Az egyik oka annak, hogy a szabadidőmet a csatornára áldozom, hogy bízom benne, motivációt adhat más területen dolgozó kollégáknak is, hiszen közös érdekünk, hogy javítsuk a lakosság egészségértését és segítsük őket az egészségük megőrzésében.”

– árulta el a Ripostnak Dr. Kulja András, akinek legsikeresebb videói közé tartoznak a cigarettáról, a hevített dohánytermékekről, a snüsszről és a vízipipáról készített videói, melyek együtt közel négymilliós megtekintést értek el.

 

„Legfőbb segítségem a feleségem, aki nem egészségügyi végzettséggel rendelkezik, hanem közgazdász. Ő szokott segíteni abban, hogy közérthetőek legyenek a videók és ne túlságosan szakmai nyelvet használjak, hanem egyszerűen fogalmazzak.”

A sebész rezidens csatornáján rengeteg kérdést kapott azzal kapcsolatban, hogy a filmekben és sorozatokba látható orvosi dolgok mennyire fedik a valóságot. Ezért idén először, május 24-én Pécsenegy előadás keretében rántja le a leplet a realisztikusnak tűnő, de szakmai szempontból megmosolyogató jelenetekről.

 

Forrás: Ripost

 

Dr. Kulja András a NuHeadz Talent Management talent portfólió tagja. Azokat a tartalomgyártókat képviseljük, akik naponta több tízezer embert szólítanak meg a közösségi média felületeiken keresztül. Amennyiben szeretnének Andrással dolgozni, vegyük fel a kapcsolatot és kezdjük el a közös munkát.