M

A tartalomgyártók új generációját képviseljük, akik emberek tízezreit érik el nap mint nap saját közösségi média platformjaikon.

Itt is megtalál minket:

Fb        Ig

kajdi csaba

Pesten innen, Budán túl – Kajdi Csabával a Falk Miksa utcáról beszélgettünk podcastünk legújabb epizódjában

A Falk Miksa utca az elmúlt 30 évben a város legmenőbb műkereskedelmi negyedévé nőtte ki magát, amelynek galériáiban a legcsodásabb festmények és elveszettnek hitt műtárgyak cseréltek gazdát. Az itt dolgozó kereskedőknek és az itt élő lakosoknak is föl kellett nőnie a feladathoz, amit ez a színes és egészen speciális tudást igénylő világ jelentett. Kajdi Csaba, vagyis Cyla, az ország egyik legismertebb influenszere, a Visage modellügynökség tulajdonosaként pedig éppen ebben az utcában működtette éveken át irodáját.

Váci utca után a Falk Miksa utcával, a város egyik leginkább pezsgő és elegáns környékével foglalkozik podcastünk következő epizódja. A Kossuth tér és a Szent István körút között meghúzódó helyszínt csodás épített örökségével, hatalmas fáival és a Duna közelségével szinte arra találták ki, hogy valami izgalmas történjen itt. A környéken nagyjából a rendszerváltás körül kezdődött meg az folyamat, amelynek eredményeképpen itt alakult ki a város legpezsgőbb műkereskedelmi negyede, ahol csodásan elegáns galériák és a felfedezés ízével kecsegtető régiségboltok várják a vásárlókat, és azokat, akik csak nézelődni szeretnének.

Kajdi Csaba Cylaként lett az ország egyik legismertebb influenszere, azt azonban kevesebben tudják róla, hogy olyan környezetben nőtt fel, ahol a művészet és a divat a mindennapok része volt, Párizs szinte második otthona, a galériák és a műkereskedelem világa sem idegen számára. A Visage modellügynökség tulajdonosaként pedig évekig egy Falk Miksa utcai irodában várta a legmenőbb divatházak képviselőit, éppen abban az időszakban, mikor a környék elkezdett rohamosan fejlődni, változni.

Podcastunk következő epizódjában Kajdi Csaba vezet minket végig azon a Falk Miksa utcán, amit csak ő ismer.

Megtudjuk, miért pont itt pörög legjobban a műkereskedelem és miért jó, ha egy helyen vannak a galériák és régiségkereskedések. Miért olyan a Falk Miksa utca, mint egy kicsike Párizs és miért előnyös, ha ilyen csodás környezet veszi körül a látogatóinkat? Hogyan lehetett hullámos papagájokkal üzletelni az egykor itt működött Albert állatkereskedésben és miért fontos szereplője az utca életének a Szent István körúti BÁV?

Az utca jelenén és múltján, csillagos házakon és menő galériákon keresztül mutatjuk be, hogyan vált ez a környék műkereskedelmi központtá és milyenek voltak a Falk Miksa utcai mindennapok régen. Lessünk be a BÁV-ba, sétáljunk el a Virág Judit és a Kieselbach Galériába, kutassunk kincsek után a Pintér Aukciósházban! Tartsatok Cylával és velünk és ismerjétek meg ezt az izgalmas kisvilágot!

 

 

Forrás: Kajdi Csaba, vagyis Cyla mesélt a Falk Miksa utcáról a Pesten innen, Budán túl podcast új részében (welovebudapest.com)