M

A tartalomgyártók új generációját képviseljük, akik emberek tízezreit érik el nap mint nap saját közösségi média platformjaikon.

Itt is megtalál minket:

Fb        Ig

nemakarokbeleszólni

Nemakarokbeleszólni: három anya, akik felrobbantották az Instagramot

Eszter, Judit és Orsi, három 20 és 40 közötti nő októberben felrobbantotta az Instagramot. Közös Insta-oldalukon, a Nemakarokbeleszólnin rövid, jelenetszerű videókban egyszerre csapnak oda a kisgyerekes anyukák életébe kéretlenül belebeszélőknek, a porszemmentes illúzióvilágot mutató, fizetett együttműködést hashtagelő influenszer mamiknak és a családok életét megkeserítő döntéshozóknak. Egyszerre kacagtatóan és szívszorítóan.
Követőik száma három hónap alatt majdnem elérte a nyolcvanezret, live-jaikat ötvenezren nézik, influenszervadász marketingesek és újságírók bombázzák őket, a sajtó pedig – minket is beleértve – kapkod utánuk, hogy bemutathassák a sikersztorit. Hogy kik ők, miért csinálják és hogy érzik eközben magukat – ezt szerettük volna megtudni. Felkerestük őket otthonaikban, viccelődtünk gyerekeikkel és kutyáikkal, megnéztük, merre sétálnak, hogy milyen egy közös Nemakarokbeleszólni-fotózás és egy Insta-live.

Fél évvel ezelőtt még azt sem tudták egymásról, hogy léteznek, aztán észrevették és bekövették egymást az Instán. Többször kapták azon magukat, hogy amikor egyikükben érlelődik egy téma, a másik pont kitesz róla egy bosszantóan frappáns posztot. Mindhárman nagyon erős személyiségek, lehetett volna ennek rivalizálás is a vége, de inkább támogatni kezdték egymást.

Kiderült, hogy egy sor dologban tényleg nagyon hasonlóan gondolkodnak, összefogtak, és ősz elejére már meg is volt a Nemakarokbeleszólni terve, miközben hárman egyszerre akkor még mindig nem találkoztak. Október elején pár másodperces minivideókkal elstartolt az oldal, azóta beköltöztek egymás életébe – többnyire csak virtuálisan, mert amellett, hogy Budapest eltérő pontjain élnek, idejük sincs sok.

Maximum kétperces videóikkal legfőbb céljuk a társadalmi érzékenyítés.

„Mindenkinek az életében vannak olyan témák, amelyek heves érzelmeket váltanak ki, legyen az például a lombik vagy a gyermekbántalmazás”

– mondta egyikük első találkozásunkkor, egy közös fotózáson. A kezdetekkor elképzelt alapkarakter egy 50 körüli, mindent tudó nő volt. Azóta bővült a parodizált figurák sora, a látszatempatikus barátnőtől a tökéletes anyáig.

Ritkábbak ugyan, de nagyobbat is szólnak a magyar politika és közélet családokat érintő témáira reagáló videók. Ilyen volt például a melegek örökbefogadása, a Meseország mindenkié körüli balhé, a maszkviselés és Novák Katalin videója – meglepődtek, hogy követőik alapvetően milyen jól fogadták ezeket is.

Nincs ütemtervük, az egyetlen vezérelv, hogy keményebb témák után mindig igyekeznek lazábbakat hozni. Egy-egy munkafolyamat az ötlettől az élesítésig két-három órát igényel, kész szerencse, hogy mindhármuk gyereke alszik még délben.

A teljes cikk itt érhető el: Telex: Nemakarokbeleszólni: három anya, akik felrobbantották az Instagramot