M

A tartalomgyártók új generációját képviseljük, akik emberek tízezreit érik el nap mint nap saját közösségi média platformjaikon.

Itt is megtalál minket:

Fb        Ig

nemakarokbeleszolni

„Otthon ülök szülés utáni depresszióval, és hónapok óta ez az első dolog, amin tudtam nevetni”

Interjú a Nemakarokbeleszólni Instagram-oldal alkotóival.

Pillanatok alatt felkapták a magyar Instagram-felhasználók a Nemakarokbeleszólni néven futó Instagram-oldalt – nagyon úgy tűnik, hogy ki voltunk már éhezve egy olyan felületre, ahol a saját életünkből is ismerős idegesítő mondatok hangzanak el. A pár másodperces videókban azok a figurák tűnnek fel, akik mindent jobban tudnak nálunk, és – bár egyáltalán nem kérjük – örömmel adnak tanácsokat, hogy mit hogyan kellene csinálnunk. A rettenetes karaktereket kitaláló és megformáló alkotókkal ültünk le beszélgetni: hármas interjú Tapasztó Orsi, Fancsikai Eszter és Bányainé Nagy Judit főszereplésével.

Hat nap alatt tizenháromezer követőtök lett. Hogy történhetett ez?

Tapasztó Orsi: Az a durva, hogy a hat nap ráadásul az oldal hivatalos indulása, de az első poszt óta csak négy nap telt el.

Akkor négy nap alatt tizenháromezer. Van köztetek marketinges? Vagy ennyi barátotok van? Vagy tényleg ennyire virális lett a tartalom?

Tapasztó Orsi: Utóbbi. Úgy tűnik, az emberek ennyire tudnak kapcsolódni a videók mondanivalójához.

Fancsikai Eszter: Azt hittük, első nap lesz kétszáz követő. Ehelyett pár óra alatt lett négyszáz, első estére ezer.

Bányainé Nagy Judit: Még aznap éjfél körül meglett a kétezer.

Tehát leginkább azért népszerű, amit csináltok, mert mindenkinek megvannak a hasonló hülyéi az életében?

Tapasztó Orsi: Igen, ez a kulcsa. Persze, vicces meg cuki meg minden, de a lényeg, hogy bárki tud kapcsolódni. Ha megnézed, szinte mindegyik komment arról szól, hogy ez már velük is megtörtént.

Fancsikai Eszter: Az is belejátszik talán, hogy sokfélék vagyunk. Az életben is és a videókon is.

Tapasztó Orsi: Én eszem kolbászt, ők nem esznek.

Hogy kezdődött?

Tapasztó Orsi: Mindhárman elég régóta gyártottunk a saját Instagram-oldalainkra hasonló minivideókat. Észrevettük, hogy mennyire hasonlít a humorunk, a stílusunk, az értékrendünk, és elkezdtünk az Instán haverkodni, aztán pedig felmerült, hogy talán megérné közösen is csinálni. Azt álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ekkora sikere lesz majd.

Jól értem: nem régi barátnőkként kezdtetek bele, hanem az instagramos lájkolások hoztak össze titeket?

Tapasztó Orsi: Annyira, hogy például Jucival most találkoztunk életünkben először.

Mármint hogy itt és most, az interjún?

Fancsikai Eszter: Igen. Én voltam a kapocs, de én is csak pár hónapja ismerem mindkettőjüket. Van egy YouTube-csatornám, a VegaMama, ahol komoly témákat is fel szoktam dolgozni: fenntarthatóság, növényi étrend, anyukatémák, és megfogalmazódott bennem, hogy Instán is szeretnék vicceskedő dolgokat csinálni. Kiderült, hogy Jucival szinte egy napon kezdtünk bele nagyon hasonló dologba, persze egymástól függetlenül, és ebből nem cicaharc lett, hanem elkezdtünk egymásnak írogatni, dicsérni a másik videóit. Aztán Orsinál is elpattant valami, és elkezdett hasonló felvételeket gyártani, aztán pedig már hárman álltunk neki. Nem mindenről gondolkodunk ugyanúgy, de talán épp ezért is működik ilyen jól.

Bányainé Nagy Judit: Eszteren keresztül találtam rá Orsira, és elkezdtem őt is zaklatni, hogy mennyire jó, amit csinál. Mostanában terveztünk volna amúgy is először találkozni hármasban, de így ez az interjú lett az apropó.

 

A teljes cikk itt érhető el: „Otthon ülök szülés utáni depresszióval, és hónapok óta ez az első dolog, amin tudtam nevetni” | 24.hu