M

A tartalomgyártók új generációját képviseljük, akik emberek tízezreit érik el nap mint nap saját közösségi média platformjaikon.

Itt is megtalál minket:

Fb        Ig

knapek éva

Mitől függ valójában egy társfüggő? – Interjú Knapek Évával a társfüggőség jelenségéről

A 2023-as Reziliencia Konferencia számos szakemberrel és izgalmas témákkal várja az érdeklődőket. Knapek Éva klinikai szakpszichológus előadásában a társfüggőség témáját járhatjuk körbe, és többek között olyan kérdésekre keressük a választ, hogy milyen tünetei vannak a társfüggőségnek, valamint hogyan kapcsolódik és miben tér el a társfüggőség a nárcizmustól. Gáll Anna Evelin miniinterjúja.

A társfüggőség egy gyakran félreértelmezett kifejezés, amely a köztudatban a párkapcsolatoktól való függéssel párosul, pedig ennél egy sokkal mélyebben gyökerező problémáról van szó. Alapvetően egy olyan függőségről beszélünk, aminek következtében a kapcsolatban élők között felborul az egyensúly. Egy ilyen kapcsolatban a pár társfüggő tagja a partnere érdekében gyakran az önzetlenség palástja alatt valójában elhanyagolja saját magát. Az elhanyagolás területei lehetnek a karrier, egyéb társas kapcsolatok vagy az érzelmi szükségletek.

Knapek Éva – Önazonosság a mindennapi életünkben és a párkapcsolatunkban

Knapek Éva gyakorlati munkája és a kutatásai során tapasztaltak segítették, hogy a társfüggőség kialakulásához vezető tényezőket behatóbban tudja vizsgálni. Klinikai szakpszichológusként sok év terápiás gyakorlattal rendelkezik, több nemzetközi és hazai publikációja született, elsősorban a társfüggőség és reziliencia témában. Mindemellett Instagramon gyakran posztol ezeknek a párkapcsolatoknak a jellegzetességeiről, valamint a lassan egy éve indult Önazonos Vagyok Klub közösségében nyújt gyakorlati módszereket az önbizalomfejlesztésre és önazonosságra törekvőknek.

Az interjúnkban az előadásához kapcsolódóan kérdeztük Évát a társfüggőség témájában, és próbálunk mélyebb betekintést nyerni a járványszerű méreteket öltő jelenség kialakulásába, valamint a megoldás felé vezető útba.

 

A teljes cikk itt érhető el: Mitől függ valójában egy társfüggő? – Interjú Knapek Évával a társfüggőség jelenségéről (megoldaskozpont.com)