M

A tartalomgyártók új generációját képviseljük, akik emberek tízezreit érik el nap mint nap saját közösségi média platformjaikon.

Itt is megtalál minket:

Fb        Ig

gymsuleiman

„Kellett nekem a lájk, mint a levegő”: sztár lett itthon a kuvaiti vívó- testépítő, Hasan Suleiman

A félig magyar, félig kuvaiti származású srác 14 évesen, egyedül érkezett a közel-keleti országból. Eredetileg tőrvívónak szánták, az anyai nagypapája edzette, aki hazánk világbajnoka volt a sportban, de végül máshogy alakult Szuli élete. Ma az egyik legnépszerűbb hazai tartalomgyártó.

Jól menő konditerem, saját edzésmódszer, testépítő csapat, két szép gyerek, csinos feleség, közel ötszázezer követő a világhálón! Elsőre úgy tűnik, hogy Hasan Sulei­man, vagy ahogy mindenki hívja, Szuli mázlista, akinek minden sikerül. Ezzel szemben a fiatalembernek a sikerekért keményen meg kellett küzdenie. A nehézségeken a család támogatása, illetve a szüleitől örökölt tulajdonságok segítették át.

Örömet szerzett a magyar érettségivel

Szuli édesanyja magyar, édesapja kuvaiti. A szülők Kuvaitban találkoztak, ahol Szuli nagypapája, a világbajnok Fülöp Mihály vívóedzőként dolgozott. A fiú – annak ellenére, hogy csak édesanyjával beszélt magyarul, tehát saját állítása szerint a konyhanyelvet ismerte – 14 évesen egyedül jött Magyarországra, hogy nagypapája, aki igazi sportlegendának számított, tőrvívó bajnokot neveljen belőle.

„A szüleimmel és a testvéreimmel jó körülmények között éltünk Kuvaitban, rá­adásul nagyon összetartó család vagyunk. Én mégis úgy döntöttem, hogy szerencsét próbálok Magyarországon. Itthon sokkal erősebb az oktatás, mint kint, ezért nagyon le voltam maradva a többiekhez képest: különórákra kellett járnom, hogy tartani tudjam a tempót. Reggel hattól este hatig tanultam. A tanárok szigorúak voltak, volt olyan közöttük, aki legszívesebben visszaküldött volna, én azonban kitartottam” – meséli. Szuliban hatalmas a  versenyszellem, és kihívásként tekintett a nehézségekre, ezenkívül Magyarország is elvarázsolta.

„Úgy voltam vele, csak azért is megmutatom a tanároknak, hogy képes vagyok rá. Ebben sokat segített, hogy az osztálytársak, barátok nagyon támogattak. De a családom is mögöttem állt, tudtam, hogy bármikor hazamehetek, nem okozok nekik csalódást, de én meg elég konok vagyok ahhoz, hogy ha valamit a  fejembe veszek, azt meg is csinálom. Anyukám szerette volna, ha legalább egy gyereke magyar érettségit szerez, én pedig megadtam neki ezt az örömöt”.

Érettségi után Szuli nem ment egyetemre, és addigra a vívást is abbahagyta, mert kiderült, hogy nem igazán érdekli ez a sport és a versenyzés sem. „Kollégiumba költöztem, nem volt időm a nagyapámmal edzeni, mással meg nem akartam, és a vívás sem érdekelt annyira, így abbahagytam. És mivel nem igazán szerettem tanulni, a diploma is egyre távolabb került. Valamit azonban kellett kezdenem az életemmel, így anyukám tanácsára beiratkoztam egy OKJ-s fizioterápiás asszisztensi tanfolyamra. Életem legjobb döntése volt, itt ismertem meg ugyanis Vikit, aki azóta a feleségem” – mondja Szuli.

 

Forrás: „Kellett nekem a lájk, mint a levegő”: sztár lett itthon a kuvaiti vívó- testépítő, Hasan Suleiman | Meglepetés (meglepetes.hu)