M

A tartalomgyártók új generációját képviseljük, akik emberek tízezreit érik el nap mint nap saját közösségi média platformjaikon.

Itt is megtalál minket:

Fb        Ig

Kajdi Csaba

Cyla állami segítséget vár a független színházaknak

Bombaként robbant a hír, hogy bezárhat az Átrium. Azóta a színház megmentésén sokan fáradoznak, de nemcsak ők vannak bajban, hanem szinte az összes független színház és kulturális egyesület. Mi lesz a kulturális élettel, és mit tudnak tenni a társulatok? – erről kérdeztük Kajdi Csabát „Cyla – t” és Mattasovszky-Zsolnay Bencét, a Pintér Béla Társulat pénzügyi vezetőjét.

Az Átrium Színház több mint egy hete közzétett segélykiáltása felhívta a figyelmet a színházi struktúra és pénzosztás anomáliáira. Mattasovszky- Zsolnay Bence, a Pintér Béla Társulat pénzügyi vezetője szerint a független színházaknak a TAO kivezetése óta pályázniuk kell egy úgynevezett többlettámogatásra, amire még mindig nem kaptak választ.

Egyedi kérvényekre szétosztottak hatmilliárd forintot és olyanoknak juttatták, akik a törvény szerint nem is jogosultak erre a támogatásra.

– mondta a Reggeliben a pénzügyi vezető, aki azt is hozzátette, hogy a pluszpénzmellett még a 25 millió forintos működési támogatásukat sem kapták meg.

Az Átriumot egyelőre megmentette a közönség anyagi támogatásával, így a társulat életében először egy olyan bemutatóra készül, amit állami vagy önkormányzati támogatás nélkül valósítottak meg.

Cyla szerint a válsághelyzetet „állami vagy önkormányzati szinten kellene megoldani”, hiszen nem tarthat örökké a közönség anyagi támogatása, valamint az is fontos lenne, hogy az emberek országos szinten megismerhessék a független színházakat is.

A Pintér Béla Társulat pénzügyi vezetője szerint a független színházak csakis úgy üzemelhetnének hosszú távon, ha a kormány a már bent lévő pályázatokat szakmai és nem politikai alapon ítélné meg.

Csabát a NuHeadz Talent Management képviseli. Azokat a tartalomgyártókat képviseljük, akik naponta több tízezer embert szólítanak meg a közösségi média felületeiken keresztül. Amennyiben szeretnének Csabával dolgozni, vegyük fel a kapcsolatot és kezdjük el a közös munkát.
Forrás: RTL Reggeli