M

A tartalomgyártók új generációját képviseljük, akik emberek tízezreit érik el nap mint nap saját közösségi média platformjaikon.

Itt is megtalál minket:

Fb        Ig

Gökler Kriszti

Egészséges édesség pillanatok alatt – Gökler Kriszti receptje

Ősszel érdemes sokkal tudatosabban figyelnünk az étkezéseink mikrotápanyagtartalmára, valamint a megfelelő és változatos vitaminbevitelre: érdemes D-, A-, C-vitaminban gazdag ételeket fogyasztani, valamint több rostot és minőségi szénhidrátokat. Ezzel támogathatjuk leginkább immunrendszerünket, de segíti a koncentrációt, sőt a stressztűrő képességünk is nagyobb lehet, ha figyelünk a nap közbeni étkezések rendszerességére és minőségére.

„Ősszel a szezonális gyümölcsök és zöldségek között is találunk igazi jolly jokereket: érkezik a sütőtök és az édesburgonya, a kaliforniai paprika, a káposztafélék és termesztésen a C-vitaminban gazdag citrusfélék is. Ezeket könnyen beépíthetjük a mindennapokba és segítségükkel rengeteg hasznos tápanyagot juttathatunk be a szervezetünkbe” – hangsúlyozza Gökler Kriszti fitnesz- és életmódblogger.

Bár sokan macerásnak érzik, hogy tízórait vagy ebédet csomagoljanak maguknak vagy gyerekeiknek, nincs annál jobb, minthogy megspórolhatjuk azt az időt, amit pékség vagy étterem után kajtatva farkaséhesen töltünk, arról nem is beszélve, hogy biztosak lehetünk benne, hogy mit fogyasztunk.

Csokis keksz csicseriborsóból

A kekszsütés azért szuper választás, mert egy nagyobb adag elkészítésével akár egy hétre előre el tudjuk készíteni a tízóraira vagy uzsonnára szánt étkezést és nagyon könnyű tárolni és magunkkal vinni. Ez a csicseriborsóból készült verzió nem csak finom puha, de növényi fehérjékben gazdag, alacsony szénhidráttartalmú, ráadásul tojás- és tejmentes is.

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó,
  • 120 g mogyoróvaj,
  • 2 ek agavé szirup,
  • 1 ek vanília aroma,
  • 50 g csicseriborsóliszt (vagy teljes kiőrlésű),
  • 3 ek eritrit,
  • ¼ kk sütőpor,
  • ¼ kk szódabikarbóna,
  • 1 csipet só,
  • 30 g 80%-os étcsokoládé

Így készíti el Gökler Kriszti:

A sütőt előmelegítjük 170°C-ra.

A csicseriborsót alaposan átmossuk és lecsepegtetjük, majd a mogyoróvajjal, az agavé sziruppal és a vanília aroméval együtt aprítógépbe tesszük és krémesre turmixoljuk.

Külön összekeverjük a lisztet az eritrittel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és az apró kockákra vágott étcsokoládéval. Beleöntjük a csicseriborsós masszát, alaposan összekeverjük, majd egy fagyi adagoló kanállal sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk.

Az előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük.

KrisztitNuHeadz Talent Management képviseli. Azokat a tartalomgyártókat képviseljük, akik naponta több tízezer embert szólítanak meg a közösségi média felületeiken keresztül. Amennyiben szeretnének Krisztivel dolgozni, vegyük fel a kapcsolatot és kezdjük el a közös munkát.

Forrás: WOMAGIC