M

A tartalomgyártók új generációját képviseljük, akik emberek tízezreit érik el nap mint nap saját közösségi média platformjaikon.

Itt is megtalál minket:

Fb        Ig

kajdi csaba

Tök jó döntés, ha egy államilag szabályozott tévé engem nem akar

Úgy kezdte az új évet, hogy Donáth Anna oldalán ellátogatott az Európai Parlamentbe, hogy annak működéséről oktassa a közel háromszázezer Instagram-követőjét. Megkapta érte, hogy hazaáruló. Nem tartja annak magát, mint ahogy celebnek és influenszernek sem. „Szereplő vagyok a médiapalettán” – vallja Kajdi Csaba. Vele beszélgettünk a modellvilágról, a műsorról műsorra járó celebekről, a kirekesztésről, Brüsszel Jóskáról és Strasbourg Gézáról. És arról, hiányzik-e az életéből egy gyerek.

Megfejtetted az Európai Parlament működését? Donáth Anna meghívására Strasbourgban jártál, aztán Cylaként gyártottad a tartalmat az Instagramra.

Nem megfejtettem, tanultam róla én is.

Mesélj!

Az volt a lényege ennek az egésznek, hogy tulajdonképpen nulla ismeretünk van az Európai Unióról, és szerettem volna valamennyire bemutatni a követőimnek az EP működését. Emlékszem, amikor 2004-ben csatlakoztunk, rengeteg olyan műsor ment a tévében, amelyek az EU működését taglalták. Bemutatták, hogyan működik, volt bennük ismeretterjesztés, lehetett érteni, hová tartozunk, mit jelent ez a közösség. És mennyire pozitív dolog egyáltalán egy nagy, európai családhoz tartozni. De hát az utóbbi időben patás ördög lett minden, ami európai.

A köztévéről hiányolod ezeket a műsorokat?

A köztévének objektív tájékoztatás volna a feladata, egyúttal erősíteni az emberekben az európai hovatartozás érzését. Ott ma azt mutatják, milyen rémes az Európai Parlament, mennyire támadja a magyarokat. Azt persze elfelejtik megemlíteni ezekben a műsorokban, hogy az EP-ben ülőknek nem a magyar néppel vannak fenntartásaik.

Úgy érzed, nem így van? Ezért mondtál igent Donáth Anna meghívására?

Nem is tudom. Inkább azt érzem, hogy akinek jelentős számú követőbázisa van, az felelősséggel tartozik irántuk. Az én feladatom az, hogy átadjam, amit ott láttam és tapasztaltam. Talán ezt nevezik influálásnak. A média nagy része…, hogy is mondjam finoman…, szabályozva van.

 

A teljes cikk itt érhető el: Kajdi Csaba: Tök jó döntés, ha egy államilag szabályozott tévé engem nem akar | 24.hu